Den rutinerte malvikpolitikeren har hatt en rask karriere i sitt nye parti. Foran kommunevalget i september i fjor overrasket Per Walseth mange med å etablere Pensjonistpartiet i Malvik.

Kommunevalget ga partiet en plass i kommunestyret. Og på fylkesårsmøtet i vinter ble Walseth valgt som ny leder, et verv han nå overlater til fylkespartiets nestleder.

 

Motkandidat

Pensjonistpartiet har lokallag i mange av landets fylker. Men størst engasjement og flest medlemmer er det i Akershus, Hedmark og Trøndelag.

– Det ble stilt motkandidat fra Akershus og Hedmark til ledervervet, men jeg fikk stemmene til 59 av de 83 delegatene på landsmøtet. Nå vil jeg bruke en arbeidsdag i uka på partikontoret i Trondheim på oppgaven som partiets leder, sier Per Walseth.

Lister i alle fylker

– Vi har ambisjoner om å stille lister i alle landets fylker til stortingsvalget neste høst. Den saken Pensjonistpartiet vil sette øverst og fronte i den kommende valgkampen er pensjonssystemet. Det er enslige minstepensjonister som kommer aller dårligst ut i oppgjøret i år, men dette er en sak som gjelder både minstepensjonistene og alle andre med pensjon, sier en kampklar Per Walseth.

– Det var Arbeiderpartiet som innførte systemet der pensjonistene trekkes 0,75 prosent i forhold til lønnsoppgjørene. Det vil for mange utgjøre mye penger i løpet av årene med pensjon. FrP lovte at de skulle fjerne denne ordningen dersom de kom i regjering, men ingen ting har skjedd etter at vi fikk en regjering med FrP og Høyre, sier Per Walseth.

Det nye styret

Som leder i Pensjonistpartiet etterfølger Walseth Einar Lonstad fra Oslo, som har vært leder i partiet de siste fem årene.

Med seg i styret fikk han Tone Lise Kvernlien (Oppland), Nordahl Torstensen (Rogaland), Liv Remman (Rogaland), Gjert-Are Valberg (Nordland), Ruth Hoel (Sør-Trøndelag) og Torgrim Nordgarden (Vest-Agder).

Varamedlemmer ble Rune Sørli (Hedmark), Dagfinn Wiik (Møre og Romsdal) og Per Larsen (Oppland).

I lokalpolitikken har Per Walseth representert både Malviklista og Høyre, før han i fjor valgte å stille som frontkandidat for Pensjonistpartiet i Malvik. Han satt som varaordfører i perioden fra 2003 til 2007, da Høyres Gudmund Beitland var ordfører i den borgerlige koalisjonen som ved det valget fikk flertall i kommunestyret.

Postadresse

Postboks 6,
Sentrum,
0101 OSLO

Besøksadresse

Prinsens gt. 3 A
OSLO

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Besøksadresse    
Gjermundnes 50,

4865 Åmli

Postadresse          

Gjermundnes 50,

4865 Åmli

Telefon                 

971 86 581

E-post

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.    

 

Facebook
Du finner link til vår nye
Facebookside nedenfor

 

 

Møter

Neste HS møte

13. april 2018

start kl 09.00

Thon Oslo Airport Hotell


Landstyremøte

 14. og 15. april 2018

Thon Oslo Airport Hotell


Landsmøte

12-13 mai 2018

Thon Oslo Airport Hotell

 

Facebook


Webansvarlig: Gjert-Are Valberg - Telefon: 994 12 095 - E-post: gjert-av@online.no