Anna C.B. Steen
Vinduposten
nr 1/2014

Anna CB Steen Rogaland

Følgende er sakset fra Vinduposten nr 1 - 2014 men har, etter redaktørens mening, fremdeles gyldighet.

Å, Å, Å, jenter, å, å, å, jenter...
Vi må nok heve våre røster skal vi høres.

... sang vi på 1970 tallet. Sammen med mange andre sanger og viser som hjalp oss kvinner å få retteopp et noe skjeivkjørt selvbilde og få oss til å heve hodet og se verden i hvitøyet!

På 70- tallet ja.
Mange menn stod ved vår side. Noen menn forlot oss og skygget unna. Den gangen.

Nå skriver vi 2014. Det har nylig vært 100 års jubileum for innføring av demokratiet i Norge. Da de resterende 50 prosentene av myndige personer fikk stemmerett.

Bør vi ta pulsen og temperaturen i Pensjonistpartiet? Hvordan står det til med jenteandelen her, og de indre prosesser? Kan det være grunn til å spørr seg hvorfpr så få kvinner blir valgt inn i ledende verv? Er det grunn til kritisk å spørre seg hvorfor fylkeslagene er så tafatte i forhold til å fremme forslag overfor valgkomiteen - og lar det være fritt fram for benkeforslag? For noen av oss, kan det se ut som om det hemmer demokratiske prosesser, noe også valgkommiteen har pekt på.

La oss ved neste korsvei sørge for at det kommer et drøss med forslag på de beste vi har av begge kjønn. Mange gjemmer seg bak; "men det er ingen kvinner som vil"... På spørsmål om hvor mange som er spurt, er svaret ofte "men ... hun har så mye å gjøre".

Dette argumentet blir aldri brukt om en mann. Han blir bedt om å stille til valg, om det såe r oppdrag nr 101, for ikke å si 1001. Pytt, pytt... han er da så dyktig og har så stor kapasitet at han behøver da bare å møte en gang i blandt. Jeg har aldri hørt at kvinner får denen tillitserklæringen.

På Landsmøtet 2013 var det mange utmerkede innlegg fra oppegående oppvakte kvinner. Dette kan det bli enda mer av!

Kjære mannlige partifelelr og venenr i Pensjonistpartiet; La oss ikke i 2014 (eller 2015 (red. anmerkning))  bli nødt til å synge på ny; "Å, Å, Å, jenter, å, å, å, jenter! Vi må nok heve våre røster skal vi høres!"

 

Anna Steen 

 

 

Postadresse

Postboks 6,
Sentrum,
0101 OSLO

Besøksadresse

Prinsens gt. 3 A
OSLO

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Besøksadresse    
Prinsensgt 46,

7011 Trondheim

Postadresse         
Prinsensgt 46,

7011 Trondheim

Telefon                 
482 54 481

E-post
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.           

 

 

Møter

Neste HS møte

Fredag 21. april 2017

Kontoret i Prinsensgt.3


Landstyremøte

oktober 2017

Thon Oslo Airport Hotell


Landsmøte

20.- 21. mai 2017
Thon Oslo Airport Hotell

 

Facebook


Postadresse: Prinsensgt 46, 7011 Trondheim - Telefon: 482 54 481 - E-post: per.walseth@live.no