I 2004 vedtok regjeringen at pensjonistenes inntektsutvikling skulle være minst på linje med den til yrkesaktive. Alle skulle få del i velstandsutviklingen. Senere mente de ikke dette, og begynte å kutte i pensjonistenes inntekter. Det går hardest ut over dem med middels til lave pensjoner.

Anna CB Steen-Rogaland

De foretok en systematisk uthuling av pensjonisters økonomi. (Statsbud.) Pensjonistene fikk et brev om økte skatter for dem med lave til middels inntekter etter nye regler. Skatteauken startet ved kr. 250 000. Disse var plutselig rike og kunne beskattes hardt. (Brev fra Skattetaten des.2011).

Det trekkes 15 % av grunnpensjonen for samboende og gifte pensjonister. Pensjonene blir årlig underregulert med 0,75 prosentpoeng ved hvert inntekts og pensjonsoppgjør. Særfradraget for alder er fjernet. Spesiell pensjonistskatt er innført. Minstefradraget er 26 % for pensjonister og 40 % for lønnsmottakere. Skattefradraget for helseutgifter er fjernet. Trygdeavgiften for pensjonister er økt fra 3 % til 4,7 %. Vedtakene ”skled igjennom” uten offentlig oppmerksomhet.

Pensjonister ønsker å vite om noen aktuelle parti som søker regjeringsmakt vil rette opp skjevhetene? Er alle partier i maktposisjoner bekvemme med at en stor gruppe slitere holdes utenfor?

  

Egersund, 14. august 2013

Anna Steen
Pensjonistpartiet

 

 

Postadresse

Postboks 6,
Sentrum,
0101 OSLO

Besøksadresse

Prinsens gt. 3 A
OSLO

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Tone J. Coucheron

Besøksadresse    
Nordre Ifarnesveg 41

Postadresse       

Nordre Ifarnesveg 41
2428 Søre Osen

Telefon                 

924 16 772

E-post

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Facebook

Pensjonistpartiet

 

 

 

Facebook
Du finner link til vår nye
Facebookside nedenfor

 

 

Møter

Neste HS møte

19.-21. oktober 2018

Thon Nordlys, Bodø

 

Møteplan 2018-19


Landstyremøter

30.- 31. mars 2019

Oslo Airport Thon Hotell


Landsmøte

4.-5. mai 2019

Thon Oslo Airport Hotell

 

Facebook


Webansvarlig: Gjert-Are Valberg - Telefon: 994 12 095 - E-post: gjert-av@online.no