skolebarnHva er nå det? Om det ikke er brukbar økonomi, så er det en grense for hvor liten inntekt man kan klare seg på. Barna må få lov å delta i aktiviteter som koster penger, - noe det bestandig gjør, være med på skoleturer, osv. Derfor burde alle nasjonens husstander få delta i velstandsutviklingen, ved å ha en verdig inntekt. I dagens Norge er avstanden mellom de som tjener fett og de som har lite, stadig økende.

Det er gledelig å se at barn blir godt tatt imot og likt av andre. Fordi de oppfører seg så pent, behersker høflighet og respekt for andre. Ikke minst fordi de ikke skriker i munnen på hverandre. At de ikke bare lærer dannelse, men også den edlere varianten som heter hjertedannelse. Det vil si at de lærer å betrakte sine jevnaldrende, og andre mennesker med kjærlighet og omtanke. Tenk om alle barn kunne få lære at disse andre er noen det er viktig og verdifullt å ta vare på, og være venner med? Det nytter ikke med rosa datamaskiner og tøffe fotballeffekter hvis barna ikke lærer disse grunnleggende holdningene og ferdighetene. Og det må læres. Og det tar tid. Akkurat som å lære å tørke av seg på beina, - og henge fra seg yttertøyet. Finnes det noen som tør å nevne at barn trenger grenser i omsorgen? De trenger opplæring i verdispørsmål, noe som krever tid og interesse fra voksne. Hvilke ledere i dagens samfunn finner dette viktig?

Foreldre, naboer, slekt, lærere, politikere, media og andre som vil påvirke vårt verdisyn, er rollemodeller for barna, - og de voksne, - uansett. Lærer barna å beundre penger og det som kan kjøpes for penger, da er avlæring i alle fall vanskelig. Hvor ofte tenker vi på at påvirkningskildene også lærer barn og unge menneskeforakt, og forakt for dem som er annerledes eller ikke strekker til, - målt etter det aktuelle idealets målestokk.

Det går an å bruke påvirkningskraften til å lære barn og ungdom å praktisere positive holdninger og høflighet i omgang med andre mennesker. Hvor er de ansvarlige politikere og ledere som tar disse forholdene på alvor?

Anna Steen

Pensjonistpartiet

Postadresse

Postboks 6,
Sentrum,
0101 OSLO

Besøksadresse

Prinsens gt. 3 A
OSLO

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Besøksadresse    
Gjermundnes 50,

4865 Åmli

Postadresse          

Gjermundnes 50,

4865 Åmli

Telefon                 

971 86 581

E-post

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.    

 

 

Møter

Neste HS møte

21. september 2017 

Thon Oslo Airport Hotell


Landstyremøte

22-23 september 2017

14-15 april 2018

Thon Oslo Airport Hotell


Landsmøte

12-13 mai 2018

Thon Oslo Airport Hotell

 

Facebook


Webansvarlig: Gjert-Are Valberg - Telefon: 994 12 095 - E-post: gjert-av@online.no