dreamstime m 28450338Gratulerer med 100 års-jubileet for stemmerett!

Vi kjempet så hardt og lenge for å oppnå dette frihetsgodet – la oss for all del benytte stemmeretten vår.

Hvor langt har vi kommet? Full likestilling er ikke oppnådd ennå. Det er krefter som trekker tilbake. Men ja, vi er kommet langt, og det som er gledelig, er den lange rekken av dyktige og flotte kvinner som besitter stillinger og verv i alle yrker, på alle nivå.

Fra barndommen i en stor søskenflokk husker jeg at mine brødre fikk dobbelt så mye lommepenger som jeg? Guttene måtte aldri vaske opp, - eller gjøre annet husarbeide. Som åtteåring fikk jeg min første offentlige ørefik, da jeg ville, som mine brødre, melde meg inn i hornmusikken. Det var bare for gutter. Min venninne i Stavanger, fikk ikke lære matematikk fordi hun var jente.

Å være likestilt, å ha samme ansvar og rettigheter som menn hadde. Hva betyr nå det i hverdagen? En vidunderlig følelse. Den dagen man opprettet konto på eget navn i banken. Dagen man fikk fagbrevet i hånden. Dagen da kontrakten til den første bilen ble underskrevet. Å betale inn sin egen syketrygd, og ikke lenger hete "biperson" som de offentlige etater kalte forsørgete hustruer.

Det er svært gledelig å se hvilke muligheter som ligger åpne for dagens unge kvinner i Norge. Kjære unge kvinner; grip dem!

En viktig lærdom å ta med seg fra veien som er gått hittil, er å styre klar av alle påvirkninger som møter oss alle i hverdagen. Media bombarderer oss med inntrykk og påvirkningsforsøk døgnet rundt. Skulle nesten tro at det hersket en angst for at den enkelte skal tenke selv.

Men den retten har vi. Vi står fritt til å danne vår egen mening. Vi står fritt til å ta stilling. Ingen andre behøver å tenke for oss.

Jeg er stolt over å tilhøre en nasjon som har kommet så langt på veien mot likestilling. For vår egen del; Bruk stemmeretten!

Gratulerer med 100 års jubileet, jenter! Og - vær med og pass på at ikke sporene blåser igjen bak oss.

Egersund, mandag, 3. august 2013

Anna Steen

Postadresse

Postboks 6,
Sentrum,
0101 OSLO

Besøksadresse

Prinsens gt. 3 A
OSLO

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Besøksadresse    
Prinsensgt 46,

7011 Trondheim

Postadresse         
Prinsensgt 46,

7011 Trondheim

Telefon                 
482 54 481

E-post
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.           

 

 

Møter

Neste HS møte

Fredag 21. april 2017

Kontoret i Prinsensgt.3


Landstyremøte

oktober 2017

Thon Oslo Airport Hotell


Landsmøte

20.- 21. mai 2017
Thon Oslo Airport Hotell

 

Facebook


Postadresse: Prinsensgt 46, 7011 Trondheim - Telefon: 482 54 481 - E-post: per.walseth@live.no