arbeider Vi må igjen og igjen minne om at det er pensjonistene som har jobbet frem vår velstand, som alle i dag nyter godt av. Vi som er eldre husker godt at arbeidsdagen var lengre og lønningene lavere. Parolen var ganske enkelt at ville du ha noe, så måtte du yte noe. Og yte gjorde folk, de bygde opp landet og de bygde opp alle velferdsgodene vi har i dag.

 

Oftere og oftere leser vi i mediene at det blir stadig færre yrkesaktive som må fø på stadig eldre. En hel feil regnemåte, vi har selv betalt inn vår pensjon i løpet av vårt yrkesliv. Kommer vi på et sykehjem betaler vi 85 % av vår pensjon uten å protestere. . Det har vært en tendens til å se på økt levealder som et problem, som en flodbølge en Tsunami som rammer samfunnet med ødeleggende kraft. Yngre økonomer regnet på prisen, og kommet til at vi er for dyre for samfunnet. For noe sprøyt, en nedverdigende måte å omtale eldre mennesker på.

Beregninger viser at personer som har vært i yrkesaktive i over 40 år og betalt sin pensjon 7,8 % av bruttolønn, i tillegg har arbeidsgiver også betalt 14.1 % av bruttolønna. Hadde disse penger blitt satt inn på et eget pensjonsfond og fått stå i fred og forente seg med 3.5 % realavkastning i 40 år ville summen vokst så stor, at personen ville fått en trygdeutbetaling langt høyere enn nåværende utbetaling. Statsapparatet som mottar pengene og kvitterer med løfte om fremtidig pensjon, bruker disse pengene til hva de vil og når de vil. I den virkelige verden overtar staten pensjonspengene til et rentefritt lån i over 40 år.

Staten bruker «pay as you go « systemet, slik at det ikke blir fondsavkastning men går rett inn i statskassa. Er dette riktig politikk, at vi som pensjonister yter meget store rentefrie lån til staten av innbetalt pensjon? På toppen av det hele har vi tidligere betalt skatt av pensjonspengene da det ble innbetalt. Når en får utbetalt pensjon må vi igjen betale skatt av pengene, altså dobbeltbeskatning.

Våre innbetalte pensjonspenger som nå går direkte inn i statsbudsjettet, blir brukt til utbetalinger til alle sosiale formål. Et slikt system kan aldri bli en bærekraftig og heller ikke en forutsigbar pensjon.

Budstikkas leder skriver at pensjonister lever i dag på den grønne gren. Vi vil minne om at mange tusen pensjonister ikke har hatt økonomisk råd til å gå til tannlegen. I dag er de tannløse og sliter helsemessig med det. Spørsmål en da kan stille, sitter de på den grønne gren når de spiser sin mat? Pensjonistpartiet vil at tannhelsen skal omfattes av folketrygden i likhet med all annen helsetjeneste. Det har de klart i Sverige og Danmark uten oljeinntekter.

Ved pensjonsforliket som er inngått mellom de fleste politiske partier, blir det ingen forandring av pensjonsreformen, selv om det blir et regjeringsskifte ved høstens valg. Husk pensjonister at det er kun ved din stemmerett at du kan vise din makt. Tenk grundig over hvem du vil gi din stemme til.

Vær trygg på at Pensjonistpartiet arbeider for rettferdighet for pensjonistene og alle andre aldersgrupper i samfunnet.

Stem Pensjonistpartiet ved høstens stortingsvalg !

 

Kjell Sandanger
Leder i Asker Pensjonistparti
Nestleder i Akershus PP
3. kandidat til Stortingslisten

Postadresse

Postboks 6,
Sentrum,
0101 OSLO

Besøksadresse

Prinsens gt. 3 A
OSLO

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Besøksadresse    
Gjermundnes 50,

4865 Åmli

Postadresse          

Gjermundnes 50,

4865 Åmli

Telefon                 

971 86 581

E-post

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.    

 

 

Møter

Neste HS møte

21. september 2017 

Thon Oslo Airport Hotell


Landstyremøte

22-23 september 2017

14-15 april 2018

Thon Oslo Airport Hotell


Landsmøte

12-13 mai 2018

Thon Oslo Airport Hotell

 

Facebook


Webansvarlig: Gjert-Are Valberg - Telefon: 994 12 095 - E-post: gjert-av@online.no