samhandlingDe som tjener mest på reformens uheldige virkninger er staten og den store taperen er pasientene. Norge har råd til noe bedre, det mener i alle fall vi i Pensjonistpartiet. Dette skriver Arne J Grindal, nestleder i Oppland Pensjonistparti.

 

 

I dag, lørdag 9. februar, på dagsrevyen på NRK fikk jeg bekreftelse på at det vi har ment om samhandlingsreformen dessverre er riktig. Pensjonistpartiet har vært motstander av denne reformen.

I dag fikk vi høre hvordan det var og er på Lilleborg Sykehjem. Dit kom det pasienter rett fra sykehuset, muligens ferdigbehandlet, men ikke i stand til å bo på sykehjem. De som jobbet der gjorde en kjempeinnsats, men de var ikke utdannet til en slik utfordring og hadde for dårlig utstyr til disse oppgavene.

Vi fikk høre at det noen ganger bare var 1 person på vakt om natta til å ta seg av 125 pasienter av alle slag. Noen jobbet 16-17 timer i strekk, noe som vel ikke er lovlig, ja noen besvimte på jobb, alt dette ble fortalt av en fortvilet sykepleier. Noen av de som sykehuset sendte til Lilleborg ble re-innlagt opptil 3-4 ganger. Dette er det syke og eldre vil kunne møte senere i livet. En pasient er i dag et menneske helst ikke vil ha, fordi det koster penger.

Samhandlingsreformen gjør at ansvaret flyter rundt. Nå må vi se på om det går å reversere denne reformen. I dag blir nok noen pasienter sendt hjem eller på sykehjem uten å kunne kalles ferdigbehandlet. Vi vil ta tak i disse problemene, og gjøre noe med dem, virkelig syke pasienter skal ligge på sykehus til de blir friske nok til å komme hjem eller overføres sykehjem. De som tjener mest på dette er staten og den store taperen er pasientene. Norge har råd til noe bedre, de mener i alle fall vi i Pensjonistpartiet.

Arne J Grindal

Politisk nestleder Oppland Pensjonistparti 

Postadresse

Postboks 6,
Sentrum,
0101 OSLO

Besøksadresse

Prinsens gt. 3 A
OSLO

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Besøksadresse    
Prinsensgt 46,

7011 Trondheim

Postadresse         
Prinsensgt 46,

7011 Trondheim

Telefon                 
482 54 481

E-post
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.           

 

 

Møter

Neste HS møte

10-11 juni 2017

Thon Oslo Airport Hotell


Landstyremøte

 

Thon Oslo Airport Hotell


Landsmøte


Thon Oslo Airport Hotell

 

Facebook


Leder: Ottar Gjermundnes - Telefon: 97186581 - E-post: ottar.gjermundnes@vabb.no