Anita, du feilsiterer!

Nei Anita ordfører, vi har aldri uttalt med ett ord at det generelt
er stusslig å bli gammel i Ringsaker.
Det er et feilsitat, og det undrer oss at du ikke er mer korrekt.
Dersom dette skulle bli stående, vil det underbygge meninger om at Pensjonistpartiet er et klage- og syteparti.
At alt er dårlig i eldreomsorgen i Ringsaker har vi aldri hevdet.
Leser du hva vi har skrevet, ser du at det er den inaktive
tilværelsen på sykehjemmene vi har satt søkelyset på,
 samt den lange tid som trenges for å få vedtatt en frivillighetsplan.
Det er disse forhold vi betegner som stusslig.
Det undrer oss likevel at du ikke forstår de mange som opplever
livet på sykehjemmene som stusslig, når det burde ha vært så mye bedre! De er de aller svakeste og minst taleføre!
 Dette tema er en velkjent “snakkis” blant folk, særlig blant pårørende.
Vi skal være ærlige på at vi i løpet av denne siste tid har fått en drøss av henvendelser om dette tema med konkrete eksempler. Folk er ikke
fornøyd. Det vises til  sporadiske eksempler på frivillig innsats ved sykehjemmene, men dette er ikke tilstrekkelig. En frivilighet satt i system vil omfatte alle. Det vil også komme de mange frivillige til gode, som både har virkelyst og ressurser.
Det tragiske er at uttrykket “mens graset gror, dør kua” blir aktuelt som aldri før når Plan om frivillighet trekker i langdrag. Dette planarbeidet ble vedtatt opprettet i 2015. Nå skriver vi snart 2019, og den er ennå ikke
satt ut i livet.
Dette sier litt om prioriteringen.
Det kommunen har forsømt i organisert frivillighet disse årene, er jo en tragedie for de det gjelder og som kunne fått en bedre hverdag.
 Ringsaker Pensjonistparti har aldri uttalt seg negativt om at kommunen setter utvikling i høysetet. Vi forstår at det må til, for å komme framtidas krav og utfordringer i møte.
Det vi har satt spørsmålstegn ved og ennå ikke har fått noe fullgodt svar
på er følgende:
Vi er av de dårligste i landet, kommune nummer 322 på helse-og omsorg. Hvordan rimer dette med at vi er av sammenliknbare kommuner de som bruker mest på helse-og omsorg? Betyr det dårlig forvaltning av helsemidler? Som en innrømmelse, ser vi også at ordfører sier 
“spørsmålet er om vi  bruker pengene riktig”.
Ingen liten erkjennelse i en stor og betydningsfull etat!
Den bør egentlig vekke oppsikt.
Der er derfor ikke overraskende at kontrollutvalget vil vite mer om Ringsaker kommunes dårlige ranking på kommunebarometeret. Oppsiktsvekkende dårlige tall er bakgrunnen for denne kontrollen.
I takt med tiden, er det dags at det utvikles nye tanker i eldreomsorgen, samtidig som det gode bestående må tas vare på. De nye vyene har så langt latt vente på seg.
Ringsaker Pensjonistparti vil love å alltid ha et våkent øye på
dette området.
Vi bidrar gjerne i et positivt samarbeid for å få en kommune det
er godt å bo i, samtidig som den blir attraktiv å slå seg ned i for nye eldrebeboere.
 

For bare noen få dager siden kunne administrerende direktør i Sykehuset Innlandet, Morten Lang-Ree stå fram og anbefale en framtidig sykehusstruktur for Innlandet med samling om et hovedsykehus ved Mjøsbrua.

Skjermbilde 2015 09 14 10.36.101. september var det i Ringsaker Blad et større oppslag om en mobilfri skole. Listetopp i Ringsaker Pensjonistparti Tom Synstad mener mobil ikke hører hjemme i skolen. Klikk på bildet for å lese om det i Ringsaker Blad.

- Etter oppslaget i RB har tilslutningen og støtte til dette vært stor, mange stiller seg helt bak dette. Ungdommene var ikke negative og det har ingen andre vært heller, sier Tom Synstad.

 

Ringsaker PP - fortsatt hundre prosent støttespiller for hovedsykehus.

Vi mener vi har fulgt med så godt vi kan i utviklingen i saken om et felles hovedsykehus for Innlandet og har kort fortalt registrert følgende som har skjedd den siste tiden; Styret i Helse Sør Øst løftet i et møte avholdt i juni måned Oslo Universitetssykehus og Sykehuset Telemark opp på samme plass som et hovedsykehus i Innlandet i sin prioriteringsliste. Etter dette har fremtredende politikere gått ut i media og tilkjennegitt sine synspunkter. Blant annet fikk junimøtet ordførerkandidat for Høyre, Knut Fangberget i Hamar til å steile og snu 180 grader rundt, fra å være en tilhenger av et felles hovedsykehus for Innlandet til å forlate dette konseptet og lete etter en annen løsning.

Mangel på moralsk ansvar.

Redaktør Gaute Freng tar på lederplass i Ringsaker Blad 3. januar opp forholdene rundt kommunal oppreisningsordning i Ringsaker.
Det er fortjenestefullt av Freng å sette fokus på denne saken hvor kommunestyret for flere år siden fattet vedtak om gjennomføring av ordningen ,men hvor ingen ting har skjedd. Saken trenger nemlig all den omtale den kan få.
Ringsaker Pensjonistparti er et av partiene i kommunestyret som har stått sterkest på for å få gjennomført ordningen og som har gjort denne saken til en av partiets fanesaker, også ved det kommende kommunevalget.

Kronikken i Ringsaker Blad  sist tirsdag.

TRYGG SKOLEVEG FOR SKOLEBARN.

Om få uker fylles skolene igjen opp av skolebarn for et nytt skoleår. Heldigvis har de aller fleste barna i Ringsaker kommune en trygg skoleveg. Slik er det dessverre ikke for barna som hører til Kylstad skolekrets i Furnes. I flere tiår har FAU ved skolen og enkeltpersoner kjempet for bygging av en gang og sykkelsti fra skolen og langs Bjørgedalsvegen. Ja,skolebarna selv har engasjert seg på sin måte og har stått fram for en sikrere skoleveg.

På Dagsrevyen NRK fredag 8. mars fikk vi høre at årsrapporten for oljefondet eller Statens Pensjonsfond viser at fondet økte med 504 milliarder kroner i fjor.

Underkategorier

Postadresse

Postboks 6,
Sentrum,
0101 OSLO

Besøksadresse

Prinsens gt. 3 A
OSLO

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Tone J. Coucheron

Besøksadresse    
Nordre Ifarnesveg 41

Postadresse       

Nordre Ifarnesveg 41
2428 Søre Osen

Telefon                 

924 16 772

E-post

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Facebook

Pensjonistpartiet

 

 

 

Facebook
Du finner link til vår nye
Facebookside nedenfor

 

 

Møter

Neste HS møte

19.-21. oktober 2018

Thon Nordlys, Bodø

 

Møteplan 2018-19


Landstyremøter

30.- 31. mars 2019

Oslo Airport Thon Hotell


Landsmøte

4.-5. mai 2019

Thon Oslo Airport Hotell

 

Facebook


Webansvarlig: Gjert-Are Valberg - Telefon: 994 12 095 - E-post: gjert-av@online.no