I forbindelse med partilederdebatten i Glåmdalen registrerte jeg tilnærmet tverrpolitisk enighet om å realisere en av Pensjonistpartiets fanesaker gjennom flere år; å utvikle Skyrud til et regionalt demenssenter. Det er svært bra at også andre politiske parti har forstått behovet og ser muligheten.
Å realisere et så viktig prosjekt har fått seg et kraftig skudd for baugen etter at veibommen på Kurusand ble satt i drift. For å besøke en pårørende på Skyrud koster det årlig mer enn kr 15 000.- for de som er bosatt i Kongsvinger. Med ca 30 pasienter på Skyrud må pårørende samlet betale ca kr 500 000.- i året. Det er helt forkastelig og nærmest umoralsk.
Pp er mot bompengefinansiering i bygging av nye veier. Vi anbefaler igjen, riv alle veibommer i hele landet, legg på eksempelvis 50 øre pr liter drivstoff og øremerk pengene til veiutbygging. Helt bortkastede penger til bygging og vedlikehold av utallige veibommer i tillegg til administrasjonskostnader til innkreving kan mye bedre nyttes direkte til veibygging.

Helge Thomassen
Pensjonistpartiet

Klikk på bildene for å laste ned hele programmet i pdf format. Eller klikk på Les mer for å se programmet her.

    

Kommunestyret i Kongsvinger besluttet sist uke både størrelsen på eiendomskatten og fritak av samme skatt. Fritak er lovregulert i en egen paragraf med fire elementer som vurderes hver for seg. Et element åpner for fritak av eiendomsskatt for nybygde boenheter i inntil 20 år.

I fjor ble det bygget kun 35 nye boliger i Kongsvinger, det er en stor nedgang sammenlignet med tidligere år.

At kun åtte av 32 av kommunestyrets representanter stemte for forslaget til Pensjonistpartiet var overraskende og taler sitt eget språk. 

Som politiker får jeg mange tilbakemeldinger fra mennesker som får avslag på søknader om både TT- kort og HC- kort. Man fungerer gjerne som en slags "klagemur", og alle skal vite at det bare er hyggelig at de tar kontakt og særlig dersom man kan få være til hjelp.blattkort-200px

Pensjonistpartiet vil arbeide for et fortsatt fullverdig sykehus i Kongsvinger og en raskest mulig avklaring om fremtidig tilknytning for sykehuset, enten til SI eller til AHUS. Lange utredninger som trekker ut i tid vil svekke Kongsvinger sykehus i innhold og utfordringer. Fremtiden ligger forhåpentlig vis i AHUS.kongsvinger sykehus

Samhandlingsreformen er en omfattende reform av helse og sosialsektoren som den rød/grønne regjeringen setter i gang fra 1. januar 2012. Reformen varsler blant annet:

Postadresse

Postboks 6,
Sentrum,
0101 OSLO

Besøksadresse

Prinsens gt. 3 A
OSLO

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Besøksadresse    
Gjermundnes 50,

4865 Åmli

Postadresse          

Gjermundnes 50,

4865 Åmli

Telefon                 

971 86 581

E-post

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.    

 

Facebook
Du finner link til vår nye
Facebookside nedenfor

 

 

Møter

Neste HS møte

19.november 2017

13. april 2018

Thon Oslo Airport Hotell


Landstyremøte

Ex. LS

mandag  20.11.17

 

14 april 2018

 

Thon Oslo Airport Hotell


Landsmøte

12-13 mai 2018

Thon Oslo Airport Hotell

 

Facebook


Webansvarlig: Gjert-Are Valberg - Telefon: 994 12 095 - E-post: gjert-av@online.no