2017 05 03 18.51.57

 

Kongsvinger Pensjonist Parti innviterte alle til møte i Kommunestyresalen 3. mai ang.
pensjonistreformen.

Kommunestyresalen var fullsatt av lydhøre tilskuere som hadde mye på hjerte etter at leder av pensjonistforbundet hadde fortalt om reformen og hvordan vi kunne vente oss at framtiden ville bli med framtidige pensjoner.
Det var muligheter til og stille spørsmål etter at lederen hadde fortalt om reformen.
Noe som alle benyttet seg av.
Etter møte ble det servert kaffe og noe å bite i.

Dette var et vellykket møte.

I forbindelse med partilederdebatten i Glåmdalen registrerte jeg tilnærmet tverrpolitisk enighet om å realisere en av Pensjonistpartiets fanesaker gjennom flere år; å utvikle Skyrud til et regionalt demenssenter. Det er svært bra at også andre politiske parti har forstått behovet og ser muligheten.
Å realisere et så viktig prosjekt har fått seg et kraftig skudd for baugen etter at veibommen på Kurusand ble satt i drift. For å besøke en pårørende på Skyrud koster det årlig mer enn kr 15 000.- for de som er bosatt i Kongsvinger. Med ca 30 pasienter på Skyrud må pårørende samlet betale ca kr 500 000.- i året. Det er helt forkastelig og nærmest umoralsk.
Pp er mot bompengefinansiering i bygging av nye veier. Vi anbefaler igjen, riv alle veibommer i hele landet, legg på eksempelvis 50 øre pr liter drivstoff og øremerk pengene til veiutbygging. Helt bortkastede penger til bygging og vedlikehold av utallige veibommer i tillegg til administrasjonskostnader til innkreving kan mye bedre nyttes direkte til veibygging.

Helge Thomassen
Pensjonistpartiet

Da er skoledebattene over for denne gang i Kongsvinger. Liv Engom tok seg av debatten og Astrid ble med på stand. Det var kanskje litt nølende holdning til å ta i mot programmet vårt, men sjokoladen og gulrøttene gikk unna.
Her er Liv Engom og Astrid Snare på Sentrum Videregående Skole.

 

 

I lokalavisen Glomdalen kan velgerne får hjelp til å finne sitt parti før høstens kommunevalg. I skrivende stund har over 1800 lesere tatt Velgerhjelpen og Kongsvinger Pensjonistparti topper listen. Dette betyr at fleretallet er enig med PP og at det er partiet for dem.  DumpavvelgerhjelpKongsvinger

Klikk på bildene for å laste ned hele programmet i pdf format. Eller klikk på Les mer for å se programmet her.

    

Kommunestyret i Kongsvinger besluttet sist uke både størrelsen på eiendomskatten og fritak av samme skatt. Fritak er lovregulert i en egen paragraf med fire elementer som vurderes hver for seg. Et element åpner for fritak av eiendomsskatt for nybygde boenheter i inntil 20 år.

I fjor ble det bygget kun 35 nye boliger i Kongsvinger, det er en stor nedgang sammenlignet med tidligere år.

At kun åtte av 32 av kommunestyrets representanter stemte for forslaget til Pensjonistpartiet var overraskende og taler sitt eget språk. 

Som politiker får jeg mange tilbakemeldinger fra mennesker som får avslag på søknader om både TT- kort og HC- kort. Man fungerer gjerne som en slags "klagemur", og alle skal vite at det bare er hyggelig at de tar kontakt og særlig dersom man kan få være til hjelp.blattkort-200px

Pensjonistpartiet vil arbeide for et fortsatt fullverdig sykehus i Kongsvinger og en raskest mulig avklaring om fremtidig tilknytning for sykehuset, enten til SI eller til AHUS. Lange utredninger som trekker ut i tid vil svekke Kongsvinger sykehus i innhold og utfordringer. Fremtiden ligger forhåpentlig vis i AHUS.kongsvinger sykehus

Samhandlingsreformen er en omfattende reform av helse og sosialsektoren som den rød/grønne regjeringen setter i gang fra 1. januar 2012. Reformen varsler blant annet:

Postadresse

Postboks 6,
Sentrum,
0101 OSLO

Besøksadresse

Prinsens gt. 3 A
OSLO

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Besøksadresse    
Gjermundnes 50,

4865 Åmli

Postadresse          

Gjermundnes 50,

4865 Åmli

Telefon                 

971 86 581

E-post

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.    

 

 

Møter

Neste HS møte

21. september 2017 

Thon Oslo Airport Hotell


Landstyremøte

22-23 september 2017

14-15 april 2018

Thon Oslo Airport Hotell


Landsmøte

12-13 mai 2018

Thon Oslo Airport Hotell

 

Facebook


Webansvarlig: Gjert-Are Valberg - Telefon: 994 12 095 - E-post: gjert-av@online.no