Pensjonistpartiet støtter forslaget om GPS-merking av demente. Alle som er rammet av demenssykdommer, med eller uten samtykkekompetanse, bør få den tryggheten som GPS-merking gir. Bruk av GPS vil gi større trygghet til de demente selv, til deres pårørende og til institusjoner som har omsorg og ansvar for demente beboere.   

Demenssykdommer er varierte og utvikles forskjellig. Mange parkinsonrammede kan i tillegg også rammes av kognitiv svikt. Denne pasientgruppen er helt avhengig av levodopatilførsel med korte intervaller, ca. 2 – 4 timer mellom inntak av medisiner.                                                                                                                                 Det har dessverre hendt at demente parkinsonpasienter har gått seg vill og ikke blitt funnet før kroppen har gått tom for levodopa. De går helt til de segner om i mangel på krefter og er da helt hjelpeløse. I noen tilfeller har de blitt funnet etter flere timer, og det har dessverre hendt at noen ikke ble funnet før neste dag. Ikke alle overlevde denne påkjenningen.               

Denne fortvilelsen kan unngås med bruk av GPS. La demente, pårørende og pleiepersonale slippe vonde og unødvendige påkjenninger.

Vi er glade for at helseminister Anne- Grethe Strøm-Erichsen nå går ut med forslag om GPS-merking av demente som ikke har samtykkekompetanse, og Pensjonistpartiet gir en helhjertet støtte til forslaget.

 

Borgny Nygaard                                                                                              

Hedmark Pensjonistparti   

Postadresse

Postboks 6,
Sentrum,
0101 OSLO

Besøksadresse

Prinsens gt. 3 A
OSLO

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Tone J. Coucheron

Besøksadresse    
Nordre Ifarnesveg 41

Postadresse       

Nordre Ifarnesveg 41
2428 Søre Osen

Telefon                 

924 16 772

E-post

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Facebook

Pensjonistpartiet

 

 

 

Facebook
Du finner link til vår nye
Facebookside nedenfor

 

 

Møter

Neste HS møte

31. august 2018

Kontoret i Oslo

 

Møteplan 2018-19


Landstyremøter

29.-30.September 2018

Rogaland PPs kontor
Stavanger

 

30.- 31. mars 2019

Oslo Airport Thon Hotell


Landsmøte

4.-5. mai 2019

Thon Oslo Airport Hotell

 

Facebook


Webansvarlig: Gjert-Are Valberg - Telefon: 994 12 095 - E-post: gjert-av@online.no