blattkort-200pxSom politiker får jeg mange tilbakemeldinger fra mennesker som får avslag på søknader om både TT- kort og HC- kort. Man fungerer gjerne som en slags "klagemur", og alle skal vite at det bare er hyggelig at de tar kontakt og særlig dersom man kan få være til hjelp.

"La oss ikke legge stein til byrden til de som er blitt hardt rammet av sykdom, smerter og funksjonshemming."

Men det som jeg får høre fra alt for mange, er IKKE hyggelig. Mennesker med leddgikt, slagrammede, mennesker med uhelbredelige sykdommer og forskjellige lidelser som strever seg gjennom livet med store smerter og uførhet, mottar avslag på avslag når de ber om hjelp til å klare livet sitt og til å kunne være selvhjulpne lengst mulig.

Hvorfor er vi så knuslete? Har ikke både kommuner og fylkeskommuner ansvar for de syke? Disse søkerne ber ikke om HC- kort fordi det skal bli gratis å parkere. De ber om hjelp til å kunne komme til butikken, til frisør, fotpleie og hva det måtte være. De ber om å få parkere nær inngangsdør på Mega, Maxi, Rema, Kiwi og andre steder, slik at at de kan greie å handle selv til livets opphold! De ber om hjelp til å komme seg til legesentre og flere steder der det kreves HC- kort for å få parkere nær inngangsdør. Dette fordi de har fått bevegelseshemming for livet!

De som søker om TT- kort har ikke mulighet til å ta buss eller komme seg ut ved egen hjelp. Disse må oppgi avstand fra hjemmet til et kommunehus! Dette blir da riv, ruskende galt! Det er grad av funksjonsnedsettelse som skal avgjøre innvilgelse av TT- kort og beløpet som skal gis. Det nåværende skjemaet er absolutt ubrukelig, og det bør TT- nemnda gjøre noe med straks, samme hvem som har forfattet skjemaet.

La oss ikke legge stein til byrden til de som er blitt hardt rammet av sykdom, smerter og funksjonshemming. La alle som strever litt ekstra i livet få hjelp til å komme ut av ensomhet og isolasjon! Gi dem hjelp til å være selvhjulpne! Dette er billig forebygging av depresjoner! Samhandlingsreformen
har forebygging i alle sammenhenger som viktigste intensjon. Vi har råd til å være så rause at vi forsøker å oppfylle reformens visjon!

Pensjonistpartiet krever at alle syke, funksjonshemmede og alle som fikk en tyngre byrde å bære i livet blir tatt på alvor!

Borgny
Nygaard
Hedmark Pensjonistparti

Postadresse

Postboks 6,
Sentrum,
0101 OSLO

Besøksadresse

Prinsens gt. 3 A
OSLO

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Tone J. Coucheron

Besøksadresse    
Nordre Ifarnesveg 41

Postadresse       

Nordre Ifarnesveg 41
2428 Søre Osen

Telefon                 

924 16 772

E-post

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Facebook

Pensjonistpartiet

 

 

 

Facebook
Du finner link til vår nye
Facebookside nedenfor

 

 

Møter

Neste HS møte

31. august 2018

Kontoret i Oslo

 

Møteplan 2018-19


Landstyremøter

29.-30.September 2018

Rogaland PPs kontor
Stavanger

 

30.- 31. mars 2019

Oslo Airport Thon Hotell


Landsmøte

4.-5. mai 2019

Thon Oslo Airport Hotell

 

Facebook


Webansvarlig: Gjert-Are Valberg - Telefon: 994 12 095 - E-post: gjert-av@online.no