bompengerBompenger er noe "alle" er motstandere av. Men like fullt sier de at bompengeordningen må opprettholdes.

All respekt for handlingsregelen, men skal den hindre oss i å bedre vår infrastruktur?

 

Vi er ikke de første som nevner at vi låner bort penger fra dette fondet til vegbygging i utlandet og får en mye lavere avkastning på pengene der enn den samfunnsøkonomiske gevinsten vi ville fått dersom pengene ble investert i utbygging og vedlikehold av vegnettet her i landet. Det er ikke snakk om å forbruke pengene i oljefondet, men å investere for framtida. Vi ødsler ikke bort pengene for kommende generasjoner, men legger grunnlaget for vekst og utvikling og ikke minst bedre trafikksikkerhet.

Hvorfor er det nærmest en selvfølge at tilnærmet all vegbygging skal bompengefinansieres? Hvorfor skal vi betale vegskatt av allerede beskattede penger? Hvorfor skal en som bor i Stange og arbeider på Kløfta betale over 20.000 kr 1700 i bompenger pr år for å komme seg til og fra arbeid? Er det rett og rimelig? Og flere bomstasjoner er i vente........

Industrien i innlandet befinner seg i oljeskyggen. Vi må gi bedriftene her mye bedre rammebetingelser. Gi de mulighetene til å bli mer konkurransedyktige. Ett av virkemidlene, ja det viktigste er å bidra til at disse bedriftene får lavere transportkostnader. Lastekapasiteten på transportmateriellet må kunne utnyttes mye bedre. Det vil også gi miljømessige gevinster. Dagens bedrifter er avhengig av rask og sikker transport; logistikkbegrepet Just-in-time er ikke et moderne slagord når det gjelder kostnadseffektivisering, men er den ramsalte virkeligheten for dagens bedrifter som vil henge med. Med dagens fart innen drift/vedlikehold/bygging av veger, ser det skikkelig mørkt ut.


Hedmark Pensjonistparti

Postadresse

Postboks 6,
Sentrum,
0101 OSLO

Besøksadresse

Prinsens gt. 3 A
OSLO

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Tone J. Coucheron

Besøksadresse    
Nordre Ifarnesveg 41

Postadresse       

Nordre Ifarnesveg 41
2428 Søre Osen

Telefon                 

924 16 772

E-post

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Facebook

Pensjonistpartiet

 

 

 

Facebook
Du finner link til vår nye
Facebookside nedenfor

 

 

Møter

Neste HS møte

31. august 2018

Kontoret i Oslo

 

Møteplan 2018-19


Landstyremøter

29.-30.September 2018

Rogaland PPs kontor
Stavanger

 

30.- 31. mars 2019

Oslo Airport Thon Hotell


Landsmøte

4.-5. mai 2019

Thon Oslo Airport Hotell

 

Facebook


Webansvarlig: Gjert-Are Valberg - Telefon: 994 12 095 - E-post: gjert-av@online.no