olekri01 002Stortinget har i dag stemt Olemic Thommesen inn som stortingspresident for ett år. Og her var det Høyre, Frp, Venstre og Krf mot de øvrige partiene.

Hva denne avstemningen får å si for det videre arbeidet i Stortinget, kan det selvsagt spekuleres i, men med et Ap på geriljakrigstien, et alltid negativt syn på de borgerlige, et MDG som vingler litt hit og dit og en Moxnes på sidelinja, kan det bli ganske turbulent når ikke presidenten har tillit fra andre enn sine egne.

Les PPA-leders kommentarer til "presidentvalget" her.

.

 

okf portrett2 001Nyheter er nyheter i det øyeblikket de skjer, og etter at det levende bildet kom inn i nyhetsformidlingen gjennom daglige tv-sendinger, har det papirproduserte ordet stått under press. Det er på en måte blitt «dagen-derpå-ytringer» uten særlig interesse. Og i disse dager presenteres tall fra Mediebedriftenes Landsforbund (MBL) som bekrefter at stadig flere flykter fra papiravisene til digitale medier. Nedgangen er på 11,3% det siste året. 

LO, NHO og Aftenpostens ledere prøver i Aftenpostens spalter å gi Google og Facebook skylda for at leserne flykter. Men kan det også være andre grunner?

Les PPA-leders betraktninger her.

.

ragnarHøyere inntekt, høyere skatt, men samme utbetaling, har ført til at svært mange uføre har mistet bostøtten. Det betyr et økonomisk tap på 800-1000 kr netto pr måned.

Dette kan da ikke ha vært stortingspolitikernes mening da de fattet vedtak, eller?

Les Ragnar Dahls artikker her

.

 

Chr.Jensssen2I debatter omkring forskjellene partiene imellom, sauses gjerne flere begreper sammen. Vanligst er det at begrepene ideologi og verdier blandes.

Linken nedenfor viser til min artikkel der jeg har forsøkt å definere begrepene slik at vi kan uttrykke oss presist i når temaet demokrati-ideologi-og verdier diskuteres

Klikk her for å hente artikkelen

 

Christian Jenssen

Politisk nestleder PPA

 

leder ppaPartier og partipolitikere i dag viser i valgkampene stor iver etter å love goder over en lav sko. Hvis vi bare velger akkurat det eller det partiet, så vil alle få det så mye bedre så! Etter at valgdagene er over, ser vi dessverre altfor ofte at løftene brytes. Det inngås allianser med kompromisser på de fleste områder, og det vi trodde på av løfter blir i beste fall en suppe av utvannede synspunkter.

Pensjonistpartiet ønsker å komme bort fra det politiske spillet om makt og ærefulle verv. Vi vil stå for en linje der program og løfter er en kontrakt med velgerne som vi ikke kan løpe fra gjennom avtaler med andre partier.

Kanskje kan det bli noe vanskeligere å få dannet regjeringer. Men i tider da politikerforakt og svekkelse av demokratiske verdier står på spill, mener vi at partiet må stå rakrygget på våre program og løfter.

Les fylkesleders mening her

Dersom du ønsker å debattere artikkelen, sender du din mening til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

02 vda lønnsutvikling pensjonister

 

 

«Twitterpresident» Donald Trump har trukket USA fra Parisavtalen. Avtalen legger rammer for reduksjon av CO2-utslippene, noe som skal bidra til at gjennomsnitts-temperaturen ikke øker mer enn 1,5 0 C. Så langt hadde 180 land forpliktet seg på avtalen. Spørsmålet nå er hva som skjer etter at USA har trukket seg ut

Les artikkelen her

05.06.17
Ole Kr. Fiksdal - Leder PPA

 

 

okf portrett6
Spaltist Snoen har i Aftenposten 31.05.17 rakket ned på kravstore og sytede pensjonister.

Les Christians innsendte tilsvar her.

Ole Kr. Fiksdal /
leder PPA

 

Slagsviold Vedum prøvde seg fra Stortingets talerstol med et useriøst innlegg som til fulle viser hans manglende respekt for andre mennesker.

Klikk her for å finne artikkelen som er lenket til hans sørgelige opptreden på Dagsrevyen. Det er godt at vi ikke har mange sånne på "Tinget".

Ole Kr

 

Pensjonistpartiet er mot eiendomsskatt. Dette er en usosial og urettferdig skatt som rammer vilkårlig og urettferdig.

I vedlagte artikkel gir leder i Akershus sitt syn på hvorfor PP går så hardt ut mot dette frynsegodet for politikere med prioriteringsvegring.

Les artikkelen

 

Postadresse

Postboks 6,
Sentrum,
0101 OSLO

Besøksadresse

Prinsens gt. 3 A
OSLO

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Tone J. Coucheron

Besøksadresse    
Nordre Ifarnesveg 41

Postadresse       

Nordre Ifarnesveg 41
2428 Søre Osen

Telefon                 

924 16 772

E-post

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Facebook

Pensjonistpartiet

 

 

 

Facebook
Du finner link til vår nye
Facebookside nedenfor

 

 

Møter

Neste HS møte

31. august 2018

Kontoret i Oslo

 

Møteplan 2018-19


Landstyremøter

29.-30.September 2018

Rogaland PPs kontor
Stavanger

 

30.- 31. mars 2019

Oslo Airport Thon Hotell


Landsmøte

4.-5. mai 2019

Thon Oslo Airport Hotell

 

Facebook


Webansvarlig: Gjert-Are Valberg - Telefon: 994 12 095 - E-post: gjert-av@online.no