Landsmøtet 2018 blir spennende på mer enn en måte. I Akershus har vi forberedt oss grundig og levert inn en rekke saker for behandling.

Les leders kommentar til Landsmøtet 2018 her

 

På lederplass i dag tok Aftenposten til orde for at i en digitalisert verden av tjenester fra det offentlige, må pensjonistene finne seg i å hente pensjonsopplysningene på «Nav-nettet». Eller de kan ringe for å få vite beskjed. Eller finansiere papirslippen selv.

Aftenposten viser igjen sin uvilje mot de eldre som ikke helt har greid å tilpasse seg den digitale revolusjonen som har skyllet over oss. Respektløst er vel det nærmeste en kan komme i karakteristikken av en slik holdning.

Vi stilles daglig overfor problemer av ulike art, uansett alder. Mange eldre har verken råd eller kompetanse til å nyttiggjøre seg digitale verktøy og utvikle seg i takt med en rivende utvikling. Det må da selvfølgelig være slik at staten har såpass omsorg for sine borgere at informasjonen ut blir tilgjengelig for alle, uten at de svakeste skal måtte betale ekstra for tjenesten.

Nei! Dette var en skam for den i avisen som gjør narr av de som har satt i gang en offensiv for å gi alle borgere like rettigheter.

Ole Kr. Fiksdal

.

Jeg leser at ting blir dyrere, også på sykehusene.

Ting koster og vi gamle blir eldre.

Vi koster mer og vi lever lengre.

Landet har mistet troen på oss og blåser i et verdig liv; og køene av eldre blir lengre og lengre.
Stortings- og ministerlønninger og pensjoner høyere og høyere.

I en lang rekke står vi. En landslang rekke fra sør til nordøst.

Vi med skavanker og lidelser.

Står liksom i en kø og håper at det landet som er kåret til ett av de beste å bo i, skal kunne hjelpe oss en smule.

Lindre smertetoktene i leddene. Få bukt med hjertekrampene og infarktene.

Håper å bli tatt på alvor.

Vi føler oss unyttige og bortglemt mens pensjonene taper verdi år for år.

Kviser på samfunnets rumpe. Det er sånn vi føler oss!

Kviser på samfunnets rumpe!

Og snart kommer eldrebølgen – sier statspolitikerne i kor.

Men; vi har en ny plan, sier de. I valgkampens hete sier de det.

Og jeg tror de mener det. Mener at denne vil virke.

Mange har jo trodd det før dem. Hvorfor ikke nå?

Men gresset gror og mange, mange lider og venter – og noen dør.

ørjasæterI Aftenposten 19.06.17 proklamerte rikssynseren Ørjasæter at hun ønsker småpartiene rundt sperregrensen dit pepperen gror. De bygger bare på følelser og har ikke politisk livsrett.

Ørjasæter ser tydeligvis ikke paradokset i at hun selv skal ha lov til å mene og til å høres mens partier med program og meninger skal fjernes fra synligheten. Hun tar til orde for en innskrenking av demkratiske rettigheter som bare overgås av C.I. Hagen; og av Aftenposten.

Til tross for at tilsvar ble sendt avisen samme dag, var det ikke mulig å ofre plass på våre synspunkter. Det er å begrense ytringsfriheten. Noe jeg mener Aftenposten burde føle seg for god til. Her svikter de katastrofalt.

Les fylkesleders refuserte tilsvar her

 

12.06.17

Helt fra årsmøtet og fram til i dag har PP-Akershus prioritert emner som vi antok og antar vil være prioritert gjennom valgkampen. Så langt har vi truffet rimelig bra.

På vår første stand i Nannestad i helga ble vi avvist å fra å delta i en paneldebatt under Nannestaddagene. Skuffende! Særlig fordi de kraftigste partirøstene for Ap og Høyre fikk lov til å legge premissene for valgkampen 2017 og bestemme hvilke tema som skal debatteres.

Les fylkesleders oppsummering her

 

05.06.17

Utgangspunktet for Parisavtalen er at verdens land må samarbeide om å redde kloden fra en klimakatastrofe. Twitterpresident Trump har nå trukket USA ut av avtalen. Hva har så dette å si for veien videre i arbeidet med miljø og klima.

Les fylkesleders vurdering her

 

30.05.17

Pensjonistpartiet har vært for konsekvensutredninger når det gjelder oljeboringer i nordområdene. I prinsipp- og handlingsprogrammet er dette fremdeles gjeldende, men partiet har lagt inn formuleringer om "sårbare områder" som åpner for en mer reflektert holdning til konsekvensutredning og oljeboring.

Les fylkesleders vurdering her

 

17.01.17

trump firkantInn i det nye året har Trump bak seg et antall dager der han iherdig har prøvd å rive ned Obamas velferdsresultater. I tillegg skal han bygge en slags "berlinmur" mot Mexico.
America first begynner å tegne seg stadig tydeligere.
Det verste ved den nye presidenten er alle hans løgner og twitterutspill med hets og sjikane mot pressen. Kjenner vi igjen konturene av et mediediktatur i likhet med land uten ytringsfrihet og menneskerettigheter?

Les fylkesleders kommentar her

 

09.01.17

Ernæring for eldre i institusjon kom for alvor på dagsorden da en ansatt ved et sykehjem i Gjøvik kom på idéen om å forskyve mattidene en times tid eller to.
Det revolusjonære og vanskelige var å få endret turnusordningene for de ansatte. Deres behov måtte da komme foan de eldres.

En skam for omsorgstjenestene, synes jeg.

Les fylkesleders kommentar her

 

17.01.17

okf portrett6Kristin Halvorsen lovte i 2005 å fjerne barnefattigdommen med et pennestrøk. Som finansminister fant hun plutselig ut at dette ikke var så lett som lovet og løp som bare fy bort fra alt hun hadde sagt. Det ble for dyrt for henne og SV.

Vi ser nå antydning til at barnefattigdom igjen skal bli et hett tema i valgkampen. Tall brukes og tall misbrukes, og regjeringen har kommet med 64 tiltak og brisker seg med det. Men vil det hjelpe?

Les fylkesleders kommentar her

 

Postadresse

Postboks 6,
Sentrum,
0101 OSLO

Besøksadresse

Prinsens gt. 3 A
OSLO

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Tone J. Coucheron

Besøksadresse    
Nordre Ifarnesveg 41

Postadresse       

Nordre Ifarnesveg 41
2428 Søre Osen

Telefon                 

924 16 772

E-post

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Facebook

Pensjonistpartiet

 

 

 

Facebook
Du finner link til vår nye
Facebookside nedenfor

 

 

Møter

Neste HS møte

31. august 2018

Kontoret i Oslo

 

Møteplan 2018-19


Landstyremøter

29.-30.September 2018

Rogaland PPs kontor
Stavanger

 

30.- 31. mars 2019

Oslo Airport Thon Hotell


Landsmøte

4.-5. mai 2019

Thon Oslo Airport Hotell

 

Facebook


Webansvarlig: Gjert-Are Valberg - Telefon: 994 12 095 - E-post: gjert-av@online.no