I EUB lørdag 2. Februar har Roger Kristensen, ordførerkandidat fra SV, et lengre innlegg som  han kaller: ”Fakta og myter om eiendomsskatt”. Det han kaller fakta vil jeg heller kalle ”Fake News”.  I motsetning til hva SV hevder, betegnes det fra nærmest hele landet at eiendomsskatten er den mest Usosiale skatten som er innført.  At denne skatten er innført i en del kommuner i Norge mener jeg har flere årsaker. Den ene årsaken er stadig minkende overføringen fra Staten. Noen kommuner ”bygger seg også i hjel” på bl.a. unødvendige kulturhus, bare fordi nabokommunen har et.

Andre årsaker er grådige utbyggere med stadig tettere bebyggelse (blokker), stadig høyere bebyggelse (enda høyere blokker), færre parkeringsplasser (for disse tjener de ikke penger på) og feige politikere som ikke tør å styre utbyggingen, men som går utbyggeres vei og sier ”JA” til det meste. Dette gjelder både i Sundet og på Råholt i Eidsvoll kommune.

Hadde vi politikere bremset litt på utbyggingen av boliger (les: Blokker) så hadde det ikke vært nødvendig med de storstilte investeringene så fort som Eidsvoll nå må gjøre. Det hadde kanskje vært en tanke at utbyggerne måtte sette av en del av sin fortjeneste til kommunens infrastruktur. På dette punktet kan jeg faktisk være enig med SV som hevder at vi politikere ikke tør ta de nødvendige grep, for å bremse litt på utbyggingsfarten.

Hvor SV får tallet kr. 1000 i eiendomsskatt fra, i snitt for hver husstand i Eidsvoll, skjønner jeg ikke. SV og AP har kommet med flere tall hver gang eiendomsskatten er nevnt av disse partiene. Folk må se på ligningsverdien av eiendommene sine og regne ut selv.

Eiendomsskatten er IKKE mer treffsikker når det gjelder nullskatteytere enn mange andre skatter – som vi har mer enn nok av. SV mener det motsatte. Det er heller IKKE slik at det er en tett sammenheng mellom hvor god råd folk har og hvilken bolig de bor i.

Vet SV om hvor mange eldre (minstepensjonister), enslige (minstepensjonister), barnefamilier og andre som bor i større eiendommer som de kanskje har arvet eller slitt livet av seg for å oppnå? Med haugevis av skatter og avgifter før de endelig kunne eie sin egen bolig.

Vet SV om hvor mange familier i Eidsvoll som må ha hjelp til mat og klær og til julepresanger, for ikke å snakke om hjelp til idrettsutstyr. Mange har ikke råd til ferier.  

Det er heller INGEN hjelp i å be folk selge og kjøpe seg mindre boliger, slik Rødt en gang foreslo. Blokkleiligheter og rekkehus / 2-mannsboliger er dyrere enn en eldre enebolig.

SV kommer også ut med et forslag om Bunnfradrag (det har vi i Pensjonist Partiet foreløpig IKKE sett noe forslag om) og fritak for enkelte. Dette er kun SV sine ønsker for å få flere til å ville innføre eiendomsskatt ved å sammenligne med SFO betaling. Men det er kjent propaganda å sette ”gode” tilbud til barn, enslige, par, familier opp mot innføring av eiendomsskatt og vise at det må vi ha for å få gjennomført saker og ting.

Som leserne skjønner er Pensjonist Partiet sterkt i mot eiendomskatt, det samme er FRP.

Men det er for mange partier som bør flagge hvor de står FØR høstens valg og ikke sitte skrevs over gjerdet til etter valget. Dette fortjener velgerne i Eidsvoll.

Hugo Aurdal, Pensjonist Partiet

Postadresse

v/Liv Remman
Jærveien 249,
Postboks 3036,

4392 SANDNES

Besøksadresse

Bergelandsgata 39 B,

4012 STAVANGER

e-post:

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Tone J. Coucheron

Besøksadresse
    

Snekkerstuvegen10,
2316 Hamar

Postadresse       

Snekkerstuvegen10,
2316 Hamar

Telefon                 

973 07 788

E-post

Facebook

Pensjonistpartiet

 

 

 

Facebook
Du finner link til vår nye
Facebookside nedenfor

 

 

Møter

Neste HS møte

 16.-17. november 2019

Neste Sentralstyremøter 

25.-26.januar 2020
Stavanger

12.-13. mars 2020
Stavanger 

23.24. april 2020
Stavanger


Landstyremøter

14.-15. mars 2020
Stavanger
 

  


Landsmøte

25.-26.april 2020
Gardermoen
 

 

Facebook


Webansvarlig: Gjert-Are Valberg - Telefon: 994 12 095 - E-post: