Refererer til innlegg i Budstikka fra Bengt Blanke om» Å å jobbe etter 70 år» og Administrasjonen i Asker kommune som holder seg til 70 års regelen og vil avslutte driftsavtalen med fysioterapeuten Silvia Mercedes på grunn av en alder på 69 år.

Pensjonistpartiet er rykende uenig i Bengt Blankes innlegg og Asker kommunes avgjørelse. For å få et godt samfunn må en også føre en god økonomisk politikk En god økonomisk politikk er å få eldre til å arbeide og at produktiviteten og verdiskapningen pr.innbygger blir høy. Det er beregninger som viser at dersom 10 % av dem som går av med pensjon jobber et år ekstra kunne Norge ha spart ca. 3 milliarder kroner.

At de opptar arbeidsplassen for yngre mennesker som vil ut i arbeidslivet som Bengt Blaker hevder er ikke riktig. Mange eldre som ønsker å fortsette å jobbe og har like god arbeidsevne som de yngre, men ikke får fortsette i sin jobb eller ny jobb på grunn av alder. Her ligger nok utfordringene til arbeidsgiverne om å forandre holdning og å ansette eldre som ønske seg jobb. Saken gjelder ikke at arbeidsgiverne skal ta imot eldre med dårlig helse eller svak arbeidsevne. Det handler først og fremst om og aksepterer at friske eldre er en god arbeidskraft og en viktig ressurs for bedriften.

Skyves de eldre ut av arbeidsmarkedet, er dette en ren aldersdiskriminering og en direkte hån mot eldre som vil fortsette i arbeidslivet. Dersom de blir utestengt fra arbeidsmarkeder er det helt absurd og ett samfunnsmessig og økonomimiks sløsing av ressurser.

Det er Pensjonistpartiets politisk oppgave å kjempe for at eldre som har god helse og som vil fortsette i arbeidslivet, skal få lov til det. Det er til samfunnets beste, 70 års regelen må bort.

Pensjonistpartiet oppfordrer sterkt Asker kommune til å snu i denne sak og forlenge driftsavtalen med Silvia Mercedes, en alder på 69 år må ikke forhindre det.

Kjell Sandanger

Leder i Asker Pensjonistparti’

Nestleder i Akershus PP

3.kandidat til Akershus PP`s Stortingsliste

Postadresse

v/Liv Remman
Jærveien 249,
Postboks 3036,

4392 SANDNES

Besøksadresse

Bergelandsgata 39 B,

4012 STAVANGER

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Tone J. Coucheron

Besøksadresse
    

Snekkerstuvegen10,
2316 Hamar

Postadresse       

Snekkerstuvegen10,
2316 Hamar

Telefon                 

924 16 772

E-post

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Facebook

Pensjonistpartiet

 

 

 

Facebook
Du finner link til vår nye
Facebookside nedenfor

 

 

Møter

Neste HS møte

26.-27: februar 2019
Kongsvinger

 

Møteplan 2018-19


Landstyremøter

30.- 31. mars 2019

Oslo Airport Thon Hotell


Landsmøte

4.-5. mai 2019

Thon Oslo Airport Hotell

 

Facebook


Webansvarlig: Gjert-Are Valberg - Telefon: 994 12 095 - E-post: gjert-av@online.no