Interpellasjon fra Marianne Riis Rasmussen (AP) vedr. skolemat.

Svar fra Asker Pensjonistparti 9.4.13.

Asker pensjonistparti er oppfattet som et parti for eldre i Asker. Det er også riktig, men vi har faktisk et motto som lyder ”fra vuggen til graven.” Derfor noen tanker om skolemat til elever i Askerskolene.

Det er nevnt her at Hovedgården ungdomsskole har egen kokk som lager mat hver dag til elevene. Jeg savner i denne forbindelse hva dette koster kommunen- eller hva betaler elevene for maten? Asker Produkt leverer jo ikke maten gratis og personalet har jo lønn.

Vi har for en liten tid siden i kommunestyret behandlet problemet med barn som   lever under fattigdomsgrensen. Skal en familie med flere barn på skolen betale for maten – så har de simpelthen ikke råd. Det må ikke lages et klasseskille om egenbetalt mat eller mat som er betalt av kommunen.

Det er trist å lese at barna som har med seg matpakker kaster disse i søppla. Dette må da ha med disiplin å gjøre både fra foreldre og skolen.

I 1935 ble det innført skolefrokost i Oslo. Det var stor arbeidsledighet i Norge som igjen skapte fattigdom. Skolefrokosten med det berømmelige kneipbrødet ble redningen for mange, og deretter kom matpakkene som ble

helt vanlig for alle elever.

Hvis matpakken blir laget om kvelden med godt brød og sunt pålegg for så å bli lagt i kjøleskapet, er den like god neste dag. Dette kan da ikke skape noen problemer og blir langt billigere for alle parter.

Familier kan da samles til middag med varm mat når skole og arbeid er tilbakelagt og som vanligvis er tradisjon i Norge.

                                      Solveig Fossum.

 

Postadresse

v/Liv Remman
Jærveien 249,
Postboks 3036,

4392 SANDNES

Besøksadresse

Bergelandsgata 39 B,

4012 STAVANGER

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Tone J. Coucheron

Besøksadresse
    

Snekkerstuvegen10,
2316 Hamar

Postadresse       

Snekkerstuvegen10,
2316 Hamar

Telefon                 

924 16 772

E-post

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Facebook

Pensjonistpartiet

 

 

 

Facebook
Du finner link til vår nye
Facebookside nedenfor

 

 

Møter

Neste HS møte

26.-27: februar 2019
Kongsvinger

 

Møteplan 2018-19


Landstyremøter

30.- 31. mars 2019

Oslo Airport Thon Hotell


Landsmøte

4.-5. mai 2019

Thon Oslo Airport Hotell

 

Facebook


Webansvarlig: Gjert-Are Valberg - Telefon: 994 12 095 - E-post: gjert-av@online.no