I en artikkel på www.tv2.no 11.5. viser overlege og tillitsvalgt John Willy Haukeland ved gastronomisk avdeling ved universitetssykehuset Ullevål en trist side ved samhandlingsreformen.

Årsaken til dette er at etter innføringen av denne reformen skrives pasienter ofte ut før de er ferdigbehandlet. Dette gjør at noen pasienter får et langt mer alvorlig sykdomsbilde og det kan få og får fatale konsekvenser.

Intensjonen med samhandlingsreformen var god, den skulle få pasienter ut fra sykehusene som ikke trengte å være der. Men slik det er idag er det ingen som opptat senger. De skrives ut umiddelbart etter behandling og de skrives ut for raskt.

To av ti gjeninnlegges.
En rapport fra Helsedirektoratet viser at 18.9% av pasientene som i 2013 ble utskrevet rett etter behandling ble reinnlagt på sykehuset.
For pasienter som fikk to ekstra dager på sykehus ble kun 16,5% gjeninnlagt iflg ny rapport fra Helsedirektoratet.

Ett tragisk eksempel på denne praksisen er mannen til Beathe Herwig som døde i januar, sannsynligvis som følge av for tidlig utskriving.
Han ble en kasteball mellom sykehus, sykehjem, hjemmetjenesten og så tilbake til sykehus. Hadde det ikke vært for samhandlingsreformen, så hadde det ikke vært snakk om å skrive ham ut så tidlig og han hadde kanskje levd idag? Dette sier en sykepleier til fru Herwig.

Tall fra OECD viser at verdens rikeste land og som mange sier er best å bo i, ligger på bunn når det gjelder antall sykehussenger pr. Innbygger. Dette er en feilslått politikk som følge av samhandlingreformen sier overlege Haukeland. Folk blir ikke lagt inn på sykehus for moro skyld, de er syke! Lokale sykehjem og kommunehelsetjeneste har ikke den nødvendige høyteknologiske spisskompetansen et sykehus har.

Haukeland har en bønn til dagens politikere: Gi oss noen av sykehussengene tilbake og tiden vi trenger til å gi pasientene en forsvarlig behandling. Dere må tro på oss. Slik det er idag blir det en for oppkavet situasjon.

Dette er Pensjonistpartiet helt enig i og oppfordrer alle andre partier til å være med å ta snsvar slik at det ikke blir mange andre som kommer i Beathe’s situasjon.

Sigmund Nylund
Pensjonistpartiet i Asker

 

 

 

 

Postadresse

Postboks 6,
Sentrum,
0101 OSLO

Besøksadresse

Prinsens gt. 3 A
OSLO

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Besøksadresse    
Gjermundnes 50,

4865 Åmli

Postadresse          

Gjermundnes 50,

4865 Åmli

Telefon                 

971 86 581

E-post

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.    

 

 

Møter

Neste HS møte

21. september 2017 

Thon Oslo Airport Hotell


Landstyremøte

22-23 september 2017

14-15 april 2018

Thon Oslo Airport Hotell


Landsmøte

12-13 mai 2018

Thon Oslo Airport Hotell

 

Facebook


Webansvarlig: Gjert-Are Valberg - Telefon: 994 12 095 - E-post: gjert-av@online.no